Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS..

Της Ελένης Ζάχαρη

Παραμονές της Παναγίας κι ένας Ακόμα θάνατος σημαδεύει τον τόπο. Αυτή τη φορά ένας νέος, ετών 19, κάνει βουτιά από το τρόλεϋ γιατί απλά δεν είχε εισιτήριο.

Ξεσηκώνεται η κοινή γνώμη - όπως πάντα βέβαια για να καταλαγιάσει σε λίγο - ξεσηκώνονται και κάτι τύποι που ανάλογα με το κέφι τους γίνονται πότε αντικομφορμιστές και πότε οι ελεεινοειδέστεροι των κομφορμιστών και νομοταγών πολιτών της κοινωνίας που συνήθως κράζουν.

Ξαφνικά κι ενώ η χώρα καθημερινά ξεψυχάει το πρόβλημα έγινε 1,40€. Τι λέτε ρε παιδιά; Τόσο κοστίζει ο θάνατος για εσάς ή μήπως η τάξη σ' αυτό το απέραντο φρενοκομείο θα ξεκινήσει από το τρόλεϋ;

Πάνω από το νωπό ακόμα αίμα του νεαρού ερρίζουν πολιτικές παρατάξεις και ατακαδόροι της πλάκας, κάτι τυπάκια με την ξεθωριασμένη αίγλη του καθηγητού παν/μίου, του βουλευτού, του συγγραφέα ισοπεδώνοντας θεσμούς και αξίες, ακόμα και πιθανά πρότυπα κάποιων. Νεοφιλελέ - αυτό θα πει λαός λεξιπλάστης - μαϊντανοί!!!

Μα είναι δυνατόν να εκζητείτε τη δημοσιότητα μέσω ενός θανάτου; Επιτέλους!

Θυμηθείτε και λίγο τις αρχαίες τραγωδίες! Η Επίδαυρος δεν είναι μόνο τα φλας και τα ψητά του Λεωνίδα!!! Ο Κρέοντας αγαπητοί μαϊντανοί συντρίβεται γιατί Αγνοεί τον θάνατο!!! Τοποθετεί εαυτόν ύπερθεν των θεών του Κάτω Κόσμου!!! Σκασμός επιτέλους!!! Υπάρχει και η Ύβρις και η Νέμεσις!!!

Αυτός ο λαός που παραπαίει και εν πολλοίς γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κι ας μην τολμά, κάποια στιγμή θα βγεί από τον λήθαργο και την απάθεια που προκαλεί ο φόβος. Το κουβαλάει στις ρίζες που προσπαθείτε να λιώσετε οξυδώνοντάς τες.

Κάντε μια βόλτα στα νοσοκομεία να δείτε τη δυστυχία ζωντανή.

Στα στενά και στους κεντρικούς δρόμους που σωρεύονται τα κλειστά καταστήματα, από Σεπτέμβρη στα σχολειά που θα γίνουν καζάνι που θα κοχλάσει, στα συσσίτια, στα πάρκα, στις γειτονιές. Μη νομίζετε πως όλο αυτό θα κρατηθεί για πολύ και την ίδια στιγμή θα μιλάτε ειρωνικά, χλευαστικά ή επιτιμητικά για τα παιδιά του που σκοτώνονται για 1,40€ ή τους ανθρώπους που αυτοκτονούν απελπισμένοι.

Ξαφνικά όλοι οι ψευτό - κουλτουρο - προοδευτικάριοι απέκτησαν το ένδυμα του καλούκαγαθού πολίτη. 

Του νομοταγούς, που υποτάσσεται στους νόμους της Πολιτείας και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της. Λίγο ύποπτο μου φαίνεται αυτό τη στιγμή που ΑΥΤΗ η Πολιτεία νομοθετεί κατά των πολιτών της και των ελευθεριών τους, κατά των απαραβίαστων - υποτίθεται - δικαιωμάτων τους, των οποίων κόπτεσθε πως είστε υπερασπιστές.

Και το χειρότερο. Υπερασπίζεστε και το αυθαίρετο "δικαίωμα" μιας - ξεφυτρωμένης - εξουσίας μικροδικτατορίσκων και φασισταριών, να φέρονται όπως αυτοί νομίζουν "αξιοποιώντας" κατά το δοκούν την ελευθερία που νομίζουν πως έχουν και που πιστεύουν πως είναι χωρίς όρια!!! Μπράβο κυρίες και κύριοι!!! Κάτι βέβαια δεν πάει καλά εφόσον η χώρα ήδη έχει μισοπνιγεί.

Μήπως να επανεξετάσουμε όλοι τα φρονήματά μας, γιατί τελικά, έχουμε θέμα Δημοκρατίας;

Λένη ---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...