Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η Επίθεση της ευτέλειας…..

Της Ελένης Ζάχαρη

Όταν μιλάμε για θάνατο σ’ αυτόν τον τόπο είναι από αιώνες ξεκάθαρο τι εννοούμε. Δε χωράνε διευκρινίσεις γιατί λίγο νεκρός δεν υπάρχει. Ή είσαι ή δεν είσαι. Όταν μιλάμε για «πνευματικούς ανθρώπους», επίσης είναι ξεκάθαρο ποιους εννοούμε από χρόνους πολλούς, όπως ξεκάθαρο είναι και τι περιμένουμε από αυτούς.

Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός από εμάς η ελεύθερη έκφραση της γνώμης και της όποιας κριτικής άποψης. Όμως όταν βαφτίζεσαι [ από μόνος σου ή από ένα Χ κοινό] «πνευματικός άνθρωπος» γιατί γράφεις λογοτεχνία, γιατί διδάσκεις στο Παν/μιο, οφείλεις να τρέξεις δυο, τρεις γύρους κι ύστερα να μπορείς να πιάσεις το μηχανηματάκι και να αναρτήσεις οτιδήποτε.

Καμία δικαιολογία κατόπιν εορτής δεν ακούγεται αληθινή ούτε καν αληθοφανής.

Κανένας υπερασπιστής – πόσο μάλιστα όταν έχει κι ο ίδιος εκτεθεί – δεν μπορεί να σε σώσει. Πριν καλά καλά προλάβουμε τους δυο μας έρχεται ο καλλιτέχνης Κρης να επαινέσει τον πρωθυπουργό της "ανάπτυξης", σε συνδυασμό μάλιστα με την Αμερική….Τρίτη κατακεφαλιά….Κι απάνω στο ελαφρύ καταλάγιασμα, να κι άλλη..λογοτέχνις με διαπολιτισμικά ενδιαφέροντα. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού να συγκρίνει τις μιζέριες Ελλάδας – Βενεζουέλας [ αισθάνθηκα λίγο σαν να ήμουν σε mundial ] και να έχει αναλαμπές σχετικά με το μητρικό θηλασμό και τις Τσιγγάνες μητέρες….

Εμείς πάλι οι απλοί, αδαείς, μη πνευματικοί άνθρωποι τέτοιου τύπου τουλάχιστον,

αγωνιούμε για τους ασθενείς που μεταφέρονται με τα κρεβάτια από τα Νοσοκομεία που κλείνουν – για την ακρίβεια μεταβάλλονται σε Αστικά κέντρα Υγείας , κάτι τέτοιο εν ολίγοις – για τους διαβόητους πλειστηριασμούς των Α’ κατοικιών, για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από Σεπτέμβρη και όλα αυτά τα «απολίτιστα» και προφανώς αδιάφορα για τους εν λόγω…. Το χειρότερο; Η ευτέλεια που μας βρήκε σε πνευματικό επίπεδο και αντικατοπτρίζει την ευτέλεια της συγκεκριμένης γενιάς τελικά σε όλα τα επίπεδα, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και στον πολιτικό χώρο. Νομίζω πως αυτό το τεράστιο «έλλειμμα εμπιστοσύνης» θα το ζήσουμε τελικά και την ευθύνη θα την έχουν ενδογενείς παράγοντες των Αριστερών Κομμάτων.

Η ευτέλεια καθορίζει μάλιστα και τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους.

Θα περίμενε κανείς σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, τα εθνικά ζητήματα, δλδ. όλους τους τομείς της ζωής, να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη, αίσθημα συνυπευθυνότητας και βαθιά ανάγκη προστασίας των θεσμών της Δημοκρατίας. Αντ’ αυτών ακατάλληλοι άνθρωποι προσκολλώνται στις θέσεις – κλειδιά διαιωνίζοντας πάγια προβλήματα του κράτους,

εξασφαλίζοντας τη θεσούλα τους σε κάθε περίπτωση και οι λοιποί «πηγαίνετε να πνιγείτε»!!!

Μια προσωπική απορία…καλά, ο Χρυσοχοΐδης δεν ενδιαφέρθηκε να διαβάσει το Μνημόνιο , που θα ψήφιζε σε κάθε περίπτωση. Εσύ, ρε λαέ, που σε αφορούσε, δεν νοιάστηκες να το διαβάσεις, να δεις πως υπέγραψαν τη σκλαβιά σου;;; Πως όσα ζεις τώρα είναι υπογεγραμμένα από τον άνθρωπο που σε κορόϊδεψε – και καλά σου έκανε – όταν φώναζε «λεφτά υπάρχουν»;;;;

Άλλη μια φορά, οι «πνευματικοί άνθρωποι» που σε χλευάζουν όταν σκοτώνεσαι

για 1,40 ευρώ, σου πλασάρουν την ιστορία χωρίς να έχεις κριτήρια αξιολόγησης και σε συγκρίνουν με χώρες του τρίτου κόσμου για να σε πουν ‘υπανάπτυκτο’ ……μια χαρά σου φέρονται…. Μπορείς να συνεχίσεις έτσι, αποδεχόμενος την ευτέλεια ως απόλυτη και αδιέξοδη μοίρα σου ή να αποφασίσεις να διαμορφώσεις την τύχη σου κάνοντας βήματα ουσιαστικά.

Πρόσεχε, αυτοί που σε κοροϊδεύουν μπορεί να φοράνε τομάρι προβάτου για να σε πείσουν πως είναι δικοί σου. Άλλο λαϊκό και άλλο λαϊκίστικο. Η ιστορία αυτού του τόπου επιβεβαιώνει τέτοιες παγίδες.

Η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαιώνει και την ανάγκη όμως της Εξέγερσης και της Ανατροπής μιας Κυβέρνησης που υπηρετεί τα Μνημόνια και ετοιμάζει τη δική σου Κηδεία.

Λένη ---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...